Kezdőlap

Munkáink

Rólunk

Történeteink

Megjelenések

Kapcsolat

Terracotta

– egy régi új szín a belsőépítészetben

Az utóbbi években a terrakotta szín újra felütötte fejét a belsőépítészet világában és az irodai designban is. Ez a meleg, földes árnyalat nem csak szép és trendi, hanem számos előnyös tulajdonsággal is rendelkezik. 
 
A terrakotta szín az eredeti formájában agyagból készült edényekre utal, amelyeket ősidők óta használnak. Manapság a terrakotta szín egy széles körű színként ismert, amely árnyalattól függően változhat a narancssárgától a vörösesbarnáig. 
 
Ez a meleg, földes árnyalat nagyon jól passzol a modern és a rusztikus belsőépítészeti stílusokhoz egyaránt. A terrakotta szín használata azonnal melegebb és barátságosabb légkört teremt, és hozzáad egyfajta természetességet és melegséget a belső térhez. 
 
Az irodai tervezésben is egyre népszerűbb a terrakotta szín használata, különösen azoknál az irodáknál, amelyeknek célja a természetesség és a fenntarthatóság megjelenítése. A terrakotta szín használata az irodában lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy kellemesebb és melegebb környezetben dolgozhassanak, és az ügyfeleknek is kellemesebb élményt nyújtanak az irodában történő látogatás során.  

 

A terracotta egy meleg, vöröses-barnás árnyalat, amely remekül kombinálható más színekkel az építészetben és a belső tér kialakításában. A terracotta mellé használhatunk számos színt, amelyek segíthetnek abban, hogy harmonikus, stílusos belső teret alakítsunk ki. 

A terracotta mellett jól mutatnak a pasztell árnyalatok, min ta lágy rózsaszín, a krém és a szürke. A fenti koncepciónál mi a szürkét választottuk. A másik lehetőség, mely kiegészíti , a zöld és árnyalatai, különösen az olíva- és a sápadt zöld árnyalatok. Kellemes kontrasztot kapunk így.