Kezdőlap

Munkáink

Rólunk

Történeteink

Megjelenések

Kapcsolat

Microsec iroda épület Graphisoft park

projekt

MICROSEC

2024 tavaszának projektje a MICROSEC Zrt. új irodaterületeinek tervezése volt, amelyet az IT cégek mekkájának számító,  Graphisoft Parkban valósítottunk meg.

A Microsec Zrt. egy 130 fős, közel 40 éves szakmai múlttal rendelkező, tisztán magyar tulajdonban lévő informatikai vállalkozás, amely piacvezető az általa nyújtott szolgáltatásokban Magyarországon. Kulcsszerepet tölt be az elektronikus aláírással kapcsolatos szolgáltatások területén, egyike az európai szintű minősített bizalmi szolgáltatóknak.

A Microsec fejleszti és üzemelteti a cégbíróságok informatikai rendszerét, az online céginformációs szolgáltatást és az elektronikus cégeljárást. A cég új innovációja –  az intelligens járművek és önvezető autók kommunikációjának hitelesítéséhez – világszinten az elsők között nyújt informatikai szolgáltatást.

A Microsec Zrt. egy dinamikusan fejlődő cég, amely létszámbővülés miatt új irodaterületeket igényelt. Az első látogatásunk során azonnal megfogott bennünket a környezet, amely a park egészére jellemző zöldellő, üdítő atmoszférát áraszt. Az óriási üvegablakokkal elénk táruló panoráma már előre jelezte, hogy egy fantasztikus munkakörnyezetet hozhatunk létre.

irodai lounge, közösségi tér
irodai lounge ülőke terrakotta
irodai csocsó asztal
irodai konyha bútor

Az egyik legfontosabb feladatunk a multifunkciós konyha-étkező-lounge-közösségi tér kialakítása volt. A kihívást az jelentette, hogy a konyhabútort mindössze hat hét alatt kellett leszállítanunk, mivel a korábbi konyha-étkezőt időközben irodává alakítottuk át. Kiterjedt partneri hálózatunknak és szakmai tapasztalatunknak köszönhetően sikeresen leszállítottuk a konyhabútort gépekkel együtt.

A konyhában egy 5 méter hosszú pult is helyet kapott, amelyen az étkezésen kívül dolgozni is lehet. A közösségi tér multifunkcionális kialakításának köszönhetően nagyobb összejövetelek vagy filmvetítések számára is alkalmas. Az ülőhelyeket puff tartó szekrényekből levehető puffokkal bővítettük, és csúcsminőségű projektort helyeztünk el távirányítóval vezérelt vetítővászonnal. A szalagfüggönyt modern redőnyökre cseréltük.

A társasjátékok szerelmeseinek nagyobb étkezőasztalt is biztosítottunk, a klasszikus kanapés részt pedig fal mentén futó ülőpaddal egészítettük ki. Így egy rugalmasan átalakítható teret hoztunk létre, amelyből nem hiányozhatott az IT-s kollégák kedvence, a csocsóasztal sem. A teraszon kényelmes pergola biztosítja a pihenést.

A biofilikus környezet létrehozása érdekében számos élő növényt helyeztünk el. Térelválasztó növény polcok és egyedi növénytartók biztosítják a zöldellő hatást, amelyek idővel valódi növényfallá alakulnak. Szoliter növényekkel díszítettük az irodát, hogy a természet közelségét biztosítsuk. Az étkezőben pedig két egyedi tervezésű gyűrű formájú növénytartót függesztettünk be, melybe gyorsan növő növényeket tettünk, mely lefelé növő indáikkal szinesítik a teret.

irodai konyha bútor
irodai étkező
irodai étkező
puff tartó szekrény Microsec
irodai étkező
irodai étkező

Tárgyaló

Az irodához tartozik egy dolgozók által használt tárgyaló, ami tulajdonképpen egy ötletelő szoba. Itt születnek a nagy gondolatok! A megrendelő kérésére a falra nemcsak vetíteni lehet, hanem írni is, és mágnesezhető is. A tárgyaló középpontja a „Bizalmat építünk” felirat és grafika, amelyet a cég arculati színeivel alakítottunk át. Akusztikus falpaneleket helyeztünk el a tér esztétikai és funkcionális élményének fokozására.

 

tárgyaló MICROSEC sávos álmennxezet
tárgyaló MICROSEC sávos álmennxezet
Silent box narbutas Microsec meeting point
Silent box narbutas Microsec meeting point kollaborációs zóna
Focus szoba

 

 

Színek és design

Az irodaterekben letisztult, minimalista, klasszikus fehér falak és szürke szőnyeg található, míg a közösségi terület gazdagabb színekben. Két markáns színt választottunk: terrakotta és zafírkék, amelyek vidám és pozitív hangulatot teremtenek. Ezeket a színeket fehérrel és sok zöld növénnyel oldottuk, a padlóra pedig világos betonhatású SPC burkolat került.

A pozitív hangulat fokozása érdekében íves formákat alkalmaztunk. Így alakítottuk ki a fal menti ülőpadot, az egyedi tapéta motívumait, a kanapét, a mosolygó növénypolcot, a térelválasztó növénytartót, a TV polcot, a függő növénytartó karikákat és az étkező pultot. A konyhába vezető fal sarkát is ívesre formáltuk, hogy kényelmesebb legyen a közlekedés. A bútorok, székek és asztalok is kör alakúak.

Részletek és érdekességek

  • A régi kazettás álmennyezetet lecseréltük, és lamellás szigeteket hoztunk létre az étkező és a tárgyaló mennyezetén.
  • A szalagfüggönyt eltávolítottuk, és modern redőnyt tettünk be.
  • A folyosón silent boxokat telepítettünk, amelyek garantálják a beszélgetések intimitását, és akár négyen is tárgyalhatnak benne. Beépített világítással és légkondicionálóval rendelkeznek.
  • Mivel a konyha és a tárgyaló egymás mellett helyezkedik el, fontos volt a hangok csillapítása is, ezért akusztikus falpaneleket helyeztünk el.

Kihívások és megvalósítás

A legnagyobb kihívás az idő volt. Mindössze két hónap állt rendelkezésünkre, hogy a nulláról felépítsük a terveket, a koncepciótervektől kezdve a műszaki kiviteli tervekig és a megvalósításig.

irodai ülőpad
irodai növénytartó gyűrű
csocso az irodában
irodai terasz Microsec
irodai terasz wellbeing

 

 

Irodai terasz

Az étkező-konyha-lounge részhez tartozik egy hosszanti terasz, melyre nemcsak ebből a helyiségből, de a tárgyalóból és az irodákból is ki lehet jutni.

A terasz alkalmas a pihenésre, feltöltődésre, vagy akár kisebb megbeszélések helszínéül is szolgálhat egy kellemes napon.

Az irodai teraszokról bővebben ezen a linken olvashatnak. /link/